Negen voordelen van een voetreflexzone-therapie

Een voetreflextherapie verminderd de klachten bij een breed scala aan acute of chronische aandoeningen door de zelfhelende werking van het lichaam te activeren. Bovendien levert een voetreflexzone-therapie een belangrijke bijdrage aan de algehele gezondheid en welzijn.

Na een voetreflextherapie voor een specifieke aandoening, kiezen veel klanten ervoor om door te gaan met reguliere behandelingen om de algehele gezondheid en welzijn verbeteringen te behouden.

Stress is een alles bepalende factor bij het herstellen van ziektes

Stress gerelateerde klachten zijn steeds vaker oorzaak van (langdurig) ziekteverzuim. Er is een sterk verband tussen stress en lichamelijke klachten zoals spierspanning, krampen, spierzwakte, maag- en darmproblemen, hoofdpijn etc. Stress is in eerste instantie een reactie in de hersenen. De hersenen zorgen in geval van stress voor allerlei lichamelijke veranderingen. Waar de regulieren geneeskunde geen ontsteking, verkeerd functionerende organen of andere ziekten kan aantonen kan u wel degelijk lichamelijke klachten ervaren door stress, zelfs zonder dat u het gevoel heeft gestrest te zijn.

Met de steeds maar toenemende mate van stress in ons leven, helpt voetreflextherapie ons om de fysieke, mentale en emotionele gevolgen van stress te verminderen.

De meeste mensen ervaren de voordelen van een voetreflextherapie direct na de eerste behandeling. Er is echter ook een groep die na een eerste behandeling klachten van vermoeidheid ervaart of veelvuldig moeten plassen. Deze symptomen verdwijnen doorgaans na een dag. Ook deze groep kan na de tweede behandeling de vruchten plukken van een voetreflextherapie.

De voordelen:
1. Geeft totale ontspanning: voetreflextherapie vertraagt de hartslag, verlaagt de bloeddruk, vertraagt de ademhaling, zet aan tot dieper ademhalen en vermindert stress.
2. Ontgift en voert afvalstoffen af: hierdoor krijg je meer energie, wordt het immuunsysteem sterker en verbeterd het algemene gevoel van welzijn.
3. Activeert zelfgenezend vermogen: Je gebruikt zelf helend vermogen iedere dag. In onze slaap en bij het herstellen van wonden en breuken. Door stress vermindert dit vermogen waardoor herstel langer duurt.
4. Verbetert het zenuwsysteem: voetreflextherapie stimuleert meer dan 7000 zenuweinden in de voeten. voetreflextherapie onderbreekt de pijnbanen en vermindert de pijn.
5. Bevordert psychisch welbevinden: Wanneer we gestrest zijn wordt ons lichaam vatbaarder voor ziekten en aandoeningen (volgens American Medical Association is 85% van de ziekten te wijten aan stress). voetreflextherapie vermindert stress en zorgt voor totale ontspanning. Zodra de therapie begint treedt ook de ontspanning op.
6. Vermindert iedere vorm van pijn: van een migraine tot pijn in de gewrichten.
7. Verbetert bloed- en energiecirculatie: Een goede doorbloeding van het lichaam is een vereiste voor het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en het verwijderen van afvalstoffen. Veel studies tonen aan dat voetreflextherapie het gehele lichaam ontspant met inbegrip van het cardiovasculaire systeem, dit helpt bij het verbeteren van een natuurlijke doorbloeding.
8. Verbetert immuunsysteem: voetreflextherapie stimuleert het lymfestelsel en vermindert daarmee het infectierisico. voetreflextherapie helpt bij het verwijderen van giftige stoffen en stimuleert de productie van endorfine, wat leidt tot verbetering van het immuunsysteem en het algehele gevoel van welzijn.
9. Balanceert lichaam en geest.

Wilt u zelf de positieve effecten van voetreflextherapie ervaren? Neem dan contact op met Saskia Hoeboer van Feet Your Body Leidschendam op telefoonnummer 06-27 59 21 27 of per e-mail op info@feetyourbody.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Feet Your Body schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.