Laatste jaar Shiatsu opleiding

In september ben ik gestart aan het derde en laatste jaar van de opleiding voor Shiatsu therapeut. Het wordt een pittig jaar waarin aandacht voor nieuwe technieken als moxa en cupping. De afsluiting bestaat uit een stageperiode waarin ik 8 behandelingen moet geven.

Wat is moxa?

Moxa is bijvoet wortelkruid dat sinds eeuwen gebruikt wordt tijdens Shiatsu therapie en acupunctuur. Het geeft een zeer warme, infrarode straling af en kan op verschillende manieren worden toegepast. Het meest gebruikelijk is de toepassing op acupunctuurpunten, maar ook zeer koude gebieden (denk aan handen, voeten, onderrug) kunnen worden behandeld met moxa. De behandeling met moxa kan onderdeel van een Shiatsu behandeling zijn, net als cupping.

Wat is cupping?

Cupping is een techniek uit de Oosterse geneeskunde die wordt toegepast bij bepaalde klachten, zoals spierpijn, rugpijn, beginnende griep, bloed stagnatie. Cupping wordt veel gebruikt in de Traditioneel Chinese geneeskunde en is niet weg te denken uit de praktijk. Het verzacht pijnklachten en bepaalde ziektes. Door de enorme dieptewerking is cupping zeer effectief in pijnbestrijding. De techniek zet de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen in beweging. Een behandeling met cupping is meestal niet pijnlijk. Het wordt vaak juist als prettig ervaren, alsof er iets “uit het lichaam wordt getrokken”. Cupping kan gezien worden als een onderdeel van een Shiatsu behandeling.

Oproep: Uw hulp gezocht

Om mijn praktijkexamen te kunnen doen zoek ik 2 vrijwilligers die beiden op 4 zaterdagen beschikbaar zijn voor een behandeling. Het vindt plaats in Amersfoort. De data zijn: 11 april 2020, 25 april 2020, 23 mei 2020 en 6 juni 2020.

Mocht je geïnteresseerd zijn en ben je deze 4 zaterdagen beschikbaar? Neem dan contact met mij op en stuur mij een bericht via info@feetyourbody.nl