Partner voetmassage

Verwen je partner met een heerlijke voetmassage

De zomer is begonnen! Het is tijd om lekker naar buiten te gaan en te ontspannen. Met een voetmassage voor de tent, op het strand of in het hotel masseer je de stress van je partner in een mum van tijd weg en kunnen jullie samen genieten van een heerlijke vakantie.

Welke positieve effecten heeft een voetmassage?

Masseren van de voeten neemt angst weg en zorgt voor een diepe staat van ontspanning waardoor stress afneemt. Door de afname van stress gaat het bloed beter stromen. Hierdoor verbetert het transport van zuurstof en voeding naar de cellen van het lichaam. Daarnaast zal het bloed afval en gifstoffen beter uit het lichaam verwijderen. Alle systemen in het lichaam gaan hierdoor beter met elkaar samenwerken waardoor het lichaam meer in balans komt en er harmonie ontstaat. Ook de energie gaat weer vrij stromen door het lichaam. Wat de ontvanger van de massage zal ervaren als het krijgen van meer energie. Als laatste; een voetmassage gegeven door je partner met de juiste intentie is ontspannend, verzorgend en liefhebbend, het is een prachtige manier om je partner te laten zien dat je om haar/hem geeft.

Nu we weten welke positieve effecten een voetmassage heeft is de vraag hoe geef je deze partner voetmassage zodat jullie beide kunnen genieten van deze effecten.

De voorbereiding

  • Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn en dat uw vingernagels kort zijn zodat je de voeten van je partner niet kan beschadigen.
  • Voeten zijn meestal erg gevoelig. Vermijd lichte aanrakingen, deze voelen vaak kietelen. Gekieteld worden is niet ontspannend en zorgt ervoor dat het zenuwstelsel in de alerte reactie komt. Zorg er altijd voor dat u de voeten stevig vasthoudt.
  • Sommige delen van de voeten kunnen pijnlijk aanvoelen. Zorg ervoor dat je op deze punten alleen zacht druk uitoefent zonder te gaan kietelen. Nog steeds stevig aandrukken is de sleutel tot een goede voetmassage-techniek.
  • Start uw voetmassage door alle hoeken en gaten rond de enkels te masseren. Door alle ligamenten en zenuwen los te maken die door de enkel lopen, bereidt u de rest van de voet voor op de directe druk die deel uitmaakt van een goede voetmassage.

Stap voor stap voetmassage

  • Begin de voetmassage door het aanbrengen van massageolie of –lotion op de voeten. Het kan ook zonder maar vele ervaren een massage met olie of lotion als prettiger.
  • Verwarm de olie of lotion in uw handen op door met uw handen in elkaar te wrijven. Vervolgens breng je de olie of lotion in een neerwaartse beweging van de enkels naar de tenen op het bovenste gedeelte van de voet aan. Herhaal deze veegbeweging, van de enkels naar de tenen, verspreid de lotion en verwarm de voeten.
  • Breng vervolgens, één voet per keer, olie of lotion op de voetzolen aan met beide handen. Houd de voet in je handen met je duimen op de zool van de voet en je vingers die de bovenkant van de voet vasthouden. Wrijf je duimen herhaaldelijk vanaf het hielgebied omhoog door de voetboog naar de bal van de voet, één duim en dan de andere duim, keer op keer, spreid de olie of lotion uit en warm de zool van de voet op. De druk op de voet moet in het begin vrij licht zijn tijdens de massage kan je de druk langzaam opvoeren.
  • Je kunt nu de voet met beide handen draaien, heen en weer. Hierdoor worden alle gewrichten en gewrichtsbanden in de voet losgemaakt, waardoor de circulatie van energie en bloed in de voet wordt bevorderd. Het verdraaien van de voet moet voorzichtig gebeuren om je partner geen pijn te doen.
  • Knijp nu (voorzichtig), beginnend met de grote teen, de tenen voorzichtig één voor één samen. Draai de tenen (zoveel mogelijk aan het begin van de teen en niet aan het topje!) één voor één vijf keer naar links en rechts, vervolgens trek je zacht aan de teen. Doe dit beginnend met de grote tenen en herhaal dan met de volgende teen en eindig met de kleine teen.
  • Na één voet te hebben gedaan begin je aan de volgende voet.

Na beide voeten te hebben gedaan kunnen jullie wisselen om aansluitend samen een kop thee te drinken. Veel plezier met deze massage tips en een fijne vakantie.

Wil je de positieve effecten van een profesionele voetreflexzone-therapie ervaren? Neem dan contact op met Saskia Hoeboer van Feet Your Body Leidschendam op telefoonnummer 06-27 59 21 27 of per e-mail op info@feetyourbody.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Feet Your Body schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.