Voetreflextherapie

Wat is voetreflextherapie?

Bij voetreflextherapie gaan we ervan uit dat de reflexzones die op de voeten (en handen) aanwezig zijn, corresponderen met de (verticale) lichaamszones en daardoor corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door massage op de hele voet (of hand) ontspant het lichaam, geeft verbetering in de doorbloeding en heft blokkades op in het zenuwstelsel. Voetreflextherapie brengt het lichaam terug in balans.

Waarom voetreflextherapie?

Het menselijk lichaam is een goed afgestelde machine. Elk onderdeel functioneert optimaal en alle onderdelen werken samen. Dan is het lichaam perfect in balans. Maar raakt één onderdeel defect, dan kan het lichaam wel door werken maar niet optimaal functioneren. De andere onderdelen raken op den duur overbelast en kunnen ook uitvallen.

Wist u dat zo’n 75% van de hedendaagse aandoeningen kan worden toegeschreven aan stress en spanning? Er kunnen op verschillende manieren ernstige en minder ernstige klachten ontstaan zoals:

  • hart- en vaatziekten
  • maag- en darmproblemen
  • hoofdpijn
  • rug- schouder- en nekklachten
  • vermoeidheid
  • lusteloosheid

Voetreflextherapie helpt mee om het defecte onderdeel en daarmee ook het hele lichaam weer in balans te krijgen. Door deze behandeling wordt het zelf genezende vermogen van het lichaam geactiveerd.

Voor wie is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebied. Het is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijze van de persoon. Het is een therapie die voor iedereen voor opluchting kan zorgen:

  • baby’s en jonge kinderen
  • pubers
  • adolescenten en volwassenen
  • voor bijvoorbeeld MS- en reumapatiënten en kankerpatiënten is voetreflex een mooie aanvullende therapie die in veel gevallen verlichting kan geven in de klachten.

Maar óók als er geen klachten zijn biedt een voetreflexmassage een heerlijke ontspanning, een verwennerij.

Wat is voetreflextherapie niet?

De voetreflextherapeut is geen arts en stelt als zodanig geen diagnose. Voetreflextherapie en -massage is een weldaad voor uw lichaam en werkt goed als aanvulling op andere therapieën. Voetreflextherapie is geen vervanging van de reguliere geneeswijze.

Twijfels? Vragen? Of eigenlijk meteen graag een afspraak maken?

Bel 06-27 59 21 27 of stuur een e-mail naar info@feetyourbody.nl

Tip: Check ook gelijk even uw zorgverzekering. Heeft u een meer uitgebreid pakket dan is de kans groot dat de behandeling wordt vergoed.

voetenkaart