Voetreflex – totaal

De VoetreflexTotaal-behandeling bestaat uit een aantal onderdelen: massage van de meridiaanbanen, acupunctuurpunten en de reflexzones. Hierbij worden de schouders/hoofd/gezicht/handen/armen/onderbenen en voeten gemasseerd. Dit alles wordt voorafgegaan door een voetenbad met Chinese kruiden. Door deze massage ontstaat er snel een gevoel van welbevinden en ontspanning.

Voetenkruidenbad
Een voetenbad met Chinese kruiden ontspant, trekt vermoeidheid uit het lichaam, stimuleert de spijsvertering en de doorbloeding, vitaliseert lichaam en geest.

Meridiaanbanen en acupuctuurpunten
Meridianen zijn banen waardoor de energie zich in ons lichaam beweegt. De meridianen voeden op die manier het totale lichaam. Er zijn 12 hoofdmeridianen en deze dragen allemaal de naam van het orgaan waarmee ze verbonden zijn. Er is dus een niermeridiaan, een maagmeridiaan, een milt meridiaan enz. De hoofdmeridianen lopen op sommige delen van het lichaam erg aan de oppervlakte.
Daar waar ze aan de oppervlakte liggen zitten de acupunctuurpunten. Via de acupunctuurpunten kunnen we snel effecten krijgen op de bijbehorende organen en weefsels.

Voordelen van de massage

  • het ontspant;
  • het vitaliseert het lichaam. De doorbloeding wordt gestimuleerd, spieren die beter doorbloed zijn functioneren beter. Stijfheid en stramheid in de ochtend kan hierdoor verminderen of verdwijnen;
  • laat de geest tot rust komen. De geest is vaak overstresst door malende gedachtes, piekeren, zorgen maken. Als je hoofd tot rust komt verdwijnen er vaak veel klachten (hoofdpijn, buikpijn, pijn in nek en schouders);
  • het is gezondheidsbevorderend. Het stimuleert nl het zelfgenezend mechanisme van het lichaam waardoor klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Voor een afspraak belt u: 06-27 59 21 27 of stuur een e-mail naar info@feetyourbody.nl