Ontspannen medewerkers

Een ontspannen medeweker is productieve en creatieve medewerker

Kantoor kan een stressvolle plaats zijn. Deadlines, werkdruk, weinig afwisseling en de vele uren in een zelfde houding achter de computer kunnen zorgen voor veel stress. Om deze stress tegen te gaan zijn de meest succesvolle ondernemingen begonnen met het integreren van ontspanning op de werkplek. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat een ontspannen medewerker een hogere productie levert, beter kan concentreren en creatiever is.

voetzonereflextherapie

Een bewezen efficiënte manier om snel tot ontspanning te komen is voetzonereflextherapie. Deze vorm van massage werd al toegepast in het oude China, Egypte en bij de Indianen. Zij ontdekten dat voeten in zones ingedeeld konden worden, die elk correspondeerden met belangrijke organen en lichaamsdelen. Wetenschappelijk onderzoek, aan het begin van de vorige eeuw, heeft uiteindelijk geleid tot reflex zone therapie. Bij deze behandeling worden alle reflexpunten op je voeten gemasseerd. Bij gespannen en gevoelige plekken wordt door massage de spanning weggehaald waardoor het corresponderende orgaan weer in balans kan komen. Hierdoor kan de bloedsomloop ongehinderd stromen en de cellen van voeding en de nodige zuurstof voorzien, de fysieke organen kunnen dan weer tot een normale toestand terugkeren of goed functioneren.

De voordelen

Na een voetzonereflextherapie voelt iedere medewerker zich ontspannen en verfrist met een sterk verminderde kans op (werk gerelateerde) klachten. De voordelen voor de onderneming zijn:

  • Een motor voor goede en gezonde bedrijfsprestaties
  • Kostenbesparing en aantoonbaar minder werk gerelateerde klachten
  • Medewerkers die goed in hun vel zitten
  • Enthousiasme op de werkvloer
  • Lage kosten met een hoog ROI (return on investment)
  • Een erkende ARBO maatregel en daardoor fiscaal aantrekkelijk
  • Een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde
  • Aantrekkelijke werkgever

Fiscaal aantrekkelijk voor werkgevers!

Bedrijven kunnen sinds 2010 fiscaal aantrekkelijk reflexzonetherapie inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonetherapie, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking en is daarmee aftrekbaar van de loonbelasting.

Gun jij het je medewerkers om spanningen die zij hebben opgebouwd weer los te laten en ben je benieuwd naar de overige positieve effecten van voetzonereflextherapie op de productiviteit. Neem dan contact op Saskia Hoeboer van Feet Your Body Leidschendam op telefoonnummer 06-27 59 21 27 of per e-mail op info@feetyourbody.nl

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Feet Your Body schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.