Shiatsu

Wat is Shiatsu?

In het oude China werd “gezondheid” omschreven als “niet ziek zijn”. Artsen werden betaald om de familie gezond en fit te houden. Werd iemand ziek dan werd de betaling ingetrokken of werd de arts ontslagen wat een blamage was voor zijn reputatie. Om gezond te blijven ontwikkelden de artsen Shiatsu.  Shiatsu is erop gericht om de balans in het lichaam goed te houden zodat de energie tussen alle organen goed kan stromen en het lichaam optimaal functioneert. Is een lichaam in onbalans (ziek) geraakt dan helpt Shiatsu om de balans te herstellen en het lichaam te helen.

Waarom Shiatsu massage?

Shiatsu is een energetische lichaamsmassage waarbij door middel van druk op de meridianen (energiebanen) de lichaamseigen energie geactiveerd dan wel gesedeerd wordt. Hierdoor stroomt de energie naar die organen die ondersteuning nodig hebben om te herstellen.

Voorafgaande aan een behandeling wordt er een diagnose gesteld. Deze diagnose wordt gesteld door het voelen van de pols en hara (buik) en het bekijken van de tong.  Deze oude Chinese diagnose technieken worden vandaag de dag nog volop gebruikt in China. Ook hier in het westen werken ze erg goed om een eventuele onbalans in het lichaam vast te stellen. Op basis van deze diagnose wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. 

Voor wie is Shiatsu massage?

Shiatsu massage is voor iedereen, jong en ouder, met of zonder klachten. Bij aanvang van de massage kijk ik, in relatie tot eventuele lichamelijke klachten, naar wat het lichaam op dat moment het meest nodig heeft.

De Shiatsu massage van Feet Your Body

De Shiatsu massage duurt tussen 45-60 minuten en vindt plaats op een traditionele Japanse futon (mat) op de grond of op een behandeltafel/stoel. De massage wordt gegeven over de kleding heen. Het plaatsen van (wet)cupping kan een onderdeel zijn van de behandeling. Dit zal altijd in overleg met de cliënt gebeuren. Het is aan te raden om tijdens de massage makkelijk zittende kleding te dragen (bijvoorbeeld joggingbroek en sweater of t-shirt). Verder is het raadzaam om een uur tot twee uur voor de behandeling niet te eten. 

Cupping en wet cupping/plum blossom/hijama

Cupping is een eeuwenoude massage methode die ook in onze westerse wereld steeds populairder wordt. Het kan een onderdeel zijn van de shiatsu-therapie. Wat is cupping precies? Met glazen of plastic cups wordt de huid vacuüm gezogen met als doel toxines (afvalstoffen) versneld uit het lichaam op te ruimen. Op plaatsen in het lichaam waar acute pijn zit, denk aan nek, schouder en rug, kan een blokkade zitten die de doorstroming van de energiebanen belemmerd. Door het plaatsen van een cup worden de afvalstoffen versneld naar de oppervlakte van de huid gezogen waar ze door het lymfesysteem in het lichaam afgevoerd worden. Bij wet-cupping of hijama ga je nog een stapje verder. Op de plek waar de toxines zich ophopen worden minuscuul kleine prikjes gezet. Vervolgens wordt daar een cup op geplaatst. Bij deze behandeling kan wat bloed vrijkomen, ingeval van opgehoopte toxines is dit bloed donker van kleur. Na de behandeling zult u zich wat moe voelen, maar zeker ook vrij van pijn.

Twijfels? Vragen? Of eigenlijk meteen graag een afspraak maken?

Bel 06-27 59 21 27 of stuur een e-mail naar info@feetyourbody.nl

Tip: Check ook gelijk even uw zorgverzekering. Heeft u een meer uitgebreid pakket dan is de kans groot dat de behandeling wordt vergoed.